One of Korean side-dishes
< English > Simmered saury - Google results
Preparing saury canning.
Korean cuisine often uses simmering-cook with sweet pepper for side dish. Sweet pepper - Google
The amount of each followed ingredient can be adjusted as needed.
(Tips for cutting and seasoning well)
Prepare minced garlic.
Prepare ginger.
(Prepare red pepper.)
Ginger also adds flavor to the dish.
Prepare soy sauce. The amount can be adjusted as needed.
Add cooking wine to remove the fishy smell.
Corn syrup increases sweetness. The amount can be adjusted as needed.
Heat the pot over high heat and then reduce the heat to low.
Add the prepared soy sauce and let it simmer for a moment.
Add the prepared seasoning ingredients.
Add saury
Adjust the heat.
Simmer it.
Simmer until it is fully cooked.
Some people add sesame oil, but I don't like it.
I recommend not adding sesame oil to braised mackerel because it should have a savory and slightly salty taste.
Mix it evenly.
<Korean>
꽁치통조림을 준비한다
꽈리고추는 한국의 조림요리에 많이 사용합니다.
양은 적당히 각자 알아서 합니다.
(잘라도 됩니다, 간을 잘 베이게 하는 팁)
깐마늘 준비
생강을 준비합니다.
(홍고추 준비합니다.)
생강 또한 풍미를 좋게 만들어 줍니다
양조간장을 준비합니다. 양은 각자 알아서 합니다.
맛술로 비린 맛을 없애줍니다.
물엿은 단맛을 높입니다. 양은 알아서 합니다.
냄비를 강한불로 데운뒤 불을 약하게 합니다
준비했던 양조간장을 넣고 살짝 끓입니다.
준비했던 보조재료들을 투하합니다.
꽁치를 넣어 줍니다.
불 조절을 해줍니다.
졸여줍니다.
자박거려지도록 합니다.
참기름을 넣기도 하는데, 저는 싫어합니다.
고르게 잘 섞어줍니다.
'∠ 2023년 11월(발행)' 카테고리의 다른 글
| 고령운전자 면허의 시행 (0) | 2023.05.01 |
---|---|
| 거북목과 프레첼 (0) | 2023.04.29 |
| 주린이가 배우는 손익계산서 (0) | 2023.04.14 |
<빠른링크> 주린이의 재무제표 (0) | 2023.04.10 |
| 고3 모의고사 5월 연기 (0) | 2023.04.08 |